Bent u op zoek naar verschillende gebedstijden in verschillende steden dan bent u op de juiste pagina. Op deze pagina kunt u makkelijk op alfabet de verschillende steden vinden. Hieronder kunt u per letter de stad selecteren waar u naar op zoek bent.


Gebedstijden in Nederland

In Nederland zijn er verschillende gebedstijden voor de verschillende religies. Voor de islam is de belangrijkste gebedstijd de salat, die vijf keer per dag wordt uitgevoerd. De tijden voor de salat zijn afhankelijk van de positie van de zon en verschillen daarom per seizoen.

De eerste salat is de fajr, die vroeg in de ochtend wordt gehouden voordat de zon opkomt. De tweede salat is de dhuhr, die rond het middaguur wordt gehouden. De derde salat is de asr, die in de middag wordt gehouden. De vierde salat is de maghrib, die direct na zonsondergang wordt gehouden. En de vijfde salat is de isha, die ’s avonds na zonsondergang wordt gehouden.

Er zijn ook verschillende gebedstijden voor andere religies in Nederland, zoals het christendom en het jodendom. In het christendom worden de gebeden meestal tijdens de kerkdiensten gehouden, die op zondag en soms op andere dagen plaatsvinden. In het jodendom zijn er ook verschillende gebedstijden, zoals de shacharit, die ’s ochtends vroeg wordt gehouden, en de mincha, die ’s middags wordt gehouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen het recht heeft om zijn of haar eigen gebedstijden te kiezen, ongeacht hun religie. Het is ook belangrijk om respect te tonen voor de gebedstijden van anderen en om ervoor te zorgen dat gebedsruimten vrij zijn van storende geluiden tijdens de gebedstijden.

Gebedstijden in de grote steden

In Nederland zijn er verschillende grote steden waar mensen vanuit verschillende religies hun gebed uitvoeren. De gebedstijden kunnen per stad en per religie verschillen, dus het is belangrijk om te weten waar je de juiste informatie kunt vinden.

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn er verschillende moskeeën waar mensen hun dagelijkse gebed kunnen uitvoeren. De gebedstijden voor de moskeeën in deze steden kunnen worden gevonden op de websites van de verschillende moskeeën of via de app van de Islamitische Stichting Nederland (ISN). De ISN biedt ook gebedstijden voor andere steden in Nederland.

Moskeeën in Nederland

In Nederland zijn er verschillende moskeeën waar mensen vanuit de islam hun gebed kunnen uitvoeren. Deze moskeeën zijn te vinden in alle grote steden en ook in veel kleinere plaatsen.