Er zijn in Nederland een aantal grote moskeeën te vinden die plaats bieden aan duizenden bezoekers. De grootste van deze moskeeën is Moskee El Tawheed in Rotterdam, die plaats biedt aan zo’n 12.000 bezoekers. Deze moskee is gebouwd in 2003 en is gelegen in de wijk Overschie.

De top 10 grootste moskeeën in Nederland

  1. Moskee El Tawheed in Rotterdam: deze moskee is de grootste van Nederland en heeft plaats voor zo’n 12.000 bezoekers. De moskee is gebouwd in 2003 en is gelegen in de wijk Overschie.
  2. Moskee Al Fourkaan in Amsterdam: deze moskee is de tweede grootste van Nederland en heeft plaats voor ongeveer 8.000 bezoekers. De moskee is gebouwd in 1994 en is gelegen in de wijk Bijlmermeer.
  3. Moskee El Islam in Utrecht: deze moskee heeft plaats voor ongeveer 7.000 bezoekers en is gebouwd in 1998. De moskee is gelegen in de wijk Overvecht.
  4. Moskee El Fath in Den Haag: deze moskee heeft plaats voor ongeveer 6.000 bezoekers en is gebouwd in 1995. De moskee is gelegen in de wijk Segbroek.
  5. Moskee El Farouq in Rotterdam: deze moskee heeft plaats voor ongeveer 5.000 bezoekers en is gebouwd in 2003. De moskee is gelegen in de wijk Charlois.
  6. Moskee An Nour in Rotterdam: deze moskee heeft plaats voor ongeveer 4.000 bezoekers en is gebouwd in 2005. De moskee is gelegen in de wijk Hillesluis.
  7. Moskee El Firdaus in Amsterdam: deze moskee heeft plaats voor ongeveer 3.000 bezoekers en is gebouwd in 2001. De moskee is gelegen in de wijk Geuzenveld.
  8. Moskee El Houda in Rotterdam: deze moskee heeft plaats voor ongeveer 2.500 bezoekers en is gebouwd in 2000. De moskee is gelegen in de wijk Feijenoord.
  9. Moskee El Salam in Amsterdam: deze moskee heeft plaats voor ongeveer 2.000 bezoekers en is gebouwd in 2002. De moskee is gelegen in de wijk Slotervaart.
  10. Moskee El Muhsin in Rotterdam: deze moskee heeft plaats voor ongeveer 1.500 bezoekers en is gebouwd in 2002. De moskee is gelegen in de wijk Spangen.

Deze lijst is gebaseerd op de capaciteit van de moskeeën en is niet gerangschikt op populariteit of andere criteria. Moskeeën in Nederland zijn belangrijke plekken voor de islamitische gemeenschap en dienen als centrum voor gebed, onderwijs en sociale activiteiten.

Moskeeën in Nederland

Moskeeën zijn belangrijke plekken voor de islamitische gemeenschap in Nederland. Ze dienen als centrum voor gebed, onderwijs en sociale activiteiten. In Nederland zijn er ongeveer 400 moskeeën, waarvan de grootste plaats biedt aan ongeveer 12.000 bezoekers. De moskeeën in Nederland komen voornamelijk voor in de grote steden, zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

De moskeeën in Nederland zijn vaak gebouwd in de traditionele islamitische stijl, met minaretten en koepels. Binnenin zijn er aparte gebedsruimtes voor mannen en vrouwen. Er worden ook vaak gebedsdiensten gehouden en er zijn programma’s voor onderwijs en vorming.

De moskeeën in Nederland zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht hun geloofsovertuiging. Ze zijn een belangrijke plaats voor integratie en verbinding tussen de verschillende culturen en gemeenschappen in Nederland.