Hieronder vindt u de recente gebedstijden 2021. De gebedstijden worden automatisch ververst en zijn gefocust op de stad, dag en het actuele jaar. De gebedstijden 2021 ziet u terug op elke pagina in de groene tabel.

Op zoek naar de gebedstijden in Emmen. Dit zijn de actuele tijden daar. Dagelijks ververst deze pagina waardoor je nooit meer hoeft te zoeken. Check snel de onderstaande tabel voor de gebedstijden van vandaag in Emmen.

Voor de gebedstijden in Emmen maken wij gebruik van de ISNA methode.
De Gebedstijden in Emmen

Als gelovige in Emmen is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de gebedstijden. Gelukkig is het tegenwoordig makkelijk om de juiste tijden te vinden. In deze blogpost geven we je een overzicht van de gebedstijden in Emmen en geven we je tips om altijd op de hoogte te blijven.

De gebedstijden in Emmen zijn afhankelijk van de stand van de zon. De tijden veranderen daarom elke dag een beetje. De belangrijkste gebedstijden zijn:

 • Fajr: dit is het ochtendgebed en wordt vroeg in de ochtend gedaan, voordat de zon opkomt.
 • Dhuhr: dit is het middaggebed en wordt rond het middaguur gedaan.
 • Asr: dit is het middaggebed en wordt rond de middag gedaan.
 • Maghrib: dit is het avondgebed en wordt kort na zonsondergang gedaan.
 • Isha: dit is het nachtgebed en wordt laat in de avond gedaan.

Moskeeën in Emmen

Er zijn verschillende moskeen te vinden in Emmen, elk met hun eigen sfeer en gebruiken. Sommige moskeen zijn gericht op bepaalde groepen, zoals de Turkse of Marokkaanse gemeenschap. Andere moskeen zijn meer open voor iedereen. Hieronder geven we een overzicht van enkele bekende moskeen in Emmen:

 • Moskee El Fath: deze moskee is gevestigd in het centrum van Emmen en is gericht op de Marokkaanse gemeenschap.
 • Moskee El Salam: deze moskee is gevestigd in het noorden van Emmen en is gericht op de Turkse gemeenschap.
 • Moskee Al Huda: deze moskee is gevestigd in het zuiden van Emmen en is gericht op de Somalische gemeenschap.

Het is ook mogelijk om naar een moskee te gaan die gericht is op een algemene gemeenschap, zonder specifiek gericht te zijn op één bepaalde groep.

Wat kun je verwachten als je voor het eerst naar een moskee gaat?

Als je voor het eerst naar een moskee gaat, is het goed om te weten wat je kunt verwachten. De meeste moskeekwekerijen zijn open voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet welkom bent. Hieronder geven we enkele tips voor wie voor het eerst naar een moskee gaat:

 • Houd rekening met de gebedstijden. Moskeen zijn vaak druk tijdens de gebedstijden, dus het is handig om te checken wanneer deze zijn voordat je naar de moskee gaat.
 • Trek comfortabele kleding aan. Moskeekwekerijen verwachten dat bezoekers zich respectvol kleden. Dit betekent dat je je schouders en knieën moet bedekken.
 • Neem je schoenen uit voordat je de gebedsruimte binnengaat. In de gebedsruimte moeten bezoekers altijd op blote voeten lopen.