Hieronder vindt u de recente gebedstijden 2021. De gebedstijden worden automatisch ververst en zijn gefocust op de stad, dag en het actuele jaar. De gebedstijden 2021 ziet u terug op elke pagina in de groene tabel.

Gebedstijden Bergen op Zoom is in onderstaande tabel te vinden. Alle tijden (Fajr als de Dhuhr, Asr, Mghrib en Isha) worden automatisch ververst zodat op deze pagina altijd de juiste tijden weergegeven worden.

Voor de gebedstijden in Bergen op Zoom maken wij gebruik van de ISNA methode.

Gebedstijden in Bergen op Zoom

De gebedstijden in Bergen op Zoom zijn afhankelijk van de plaatselijke zonsopgang en zonsondergang. In de islamitische traditie zijn er vijf momenten per dag waarop het gebed plaatsvindt: vroeg in de ochtend, middag, late middag, avond en laat in de avond.

De vroegste gebedstijd is de zonsopgang, die in Bergen op Zoom plaatsvindt rond 4:30 uur ’s ochtends in de winter en rond 5:30 uur ’s ochtends in de zomer. Dit gebed wordt ook wel Fajr genoemd en is het eerste van de vijf gebeden op een dag.

De tweede gebedstijd is rond 12:00 uur ’s middags en wordt Dhuhr genoemd. Dit gebed wordt gevolgd door Asr, dat rond 15:30 uur ’s middags plaatsvindt.

De vierde gebedstijd is Maghrib, dat plaatsvindt rond 18:30 uur ’s avonds, wanneer de zon ondergaat. Dit gebed wordt gevolgd door Isha, dat rond 20:30 uur ’s avonds plaatsvindt.

Het is belangrijk om op te merken dat deze gebedstijden afhankelijk zijn van de plaatselijke zonsopgang en zonsondergang en daarom kunnen variëren in verschillende delen van het land. Sommige moskeeën in Bergen op Zoom hebben ook extra gebedstijden op bepaalde dagen, zoals tijdens de Ramadan.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat het gebed in de islam een belangrijk aspect is van het dagelijks leven en dat het gebed niet alleen plaatsvindt in de moskee, maar ook thuis of op een andere geschikte locatie. Het gebed wordt vaak uitgevoerd door middel van het reciteren van de Koran en het bidden tot God.

Moskeeën in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom zijn er verschillende moskeeën waar mensen terecht kunnen voor het uitvoeren van het gebed, zoals de Al-Fath Moskee en de Al-Falah Moskee. Deze moskeeën bieden ook vaak extra activiteiten en programma’s voor de gemeenschap, zoals lezingen, debatten en andere religieuze activiteiten.

In samenvatting zijn de gebedstijden in Bergen op Zoom afhankelijk van de plaatselijke zonsopgang en zonsondergang en zijn er vijf momenten per dag waarop het gebed plaatsvindt.