Hieronder vindt u de recente gebedstijden 2021. De gebedstijden worden automatisch ververst en zijn gefocust op de stad, dag en het actuele jaar. De gebedstijden 2021 ziet u terug op elke pagina in de groene tabel.

Gebedstijden Amsterdam. Dit zijn de huidige prayertimes van de stad Amsterdam. Deze pagina wordt automatisch ververst zodat altijd de actuele gebedstijden beschikbaar zijn. Bekijk in onderstaande tabel de tijden in de hoofdstad van Nederland.

Voor de prayertimes in Amsterdam maken wij gebruik van de ISNA methode.

Gebedstijden Amsterdam

Voor de tijden van vandaag in A’dam bent u hier aan het goede adres. Daarnaast zijn er de nodige moskeeën in Amsterdam. Zoals onderstaande.

  • Westermoskee Aya Sofya مسجد – Piri Reïsplein 101
  • Moskee Taqwa Westpoort Amsterdam – Generatorstraat 6
  • De Blauwe Moskee – Henri Dunantstraat 10 – 12
  • Moskee Al-Kabir – Weesperzijde 76
  • Stichting Moskee Sonat – Frederik Hendrikstraat 15
  • Tadamoun Moskee Westerpark – Houtrijkstraat 114
  • Moskee El-Tawheed Amsterdam – Jan Hanzenstraat 114

Gebedstijden in Amsterdam

In Amsterdam zijn verschillende moskeeën en islamitische gemeenschappen waar mensen hun gebed kunnen uitvoeren volgens de islamitische rituelen. De gebedstijden zijn gebaseerd op de positie van de zon en veranderen daarom gedurende het jaar.

Er zijn vijf gebeden per dag in de islam, die elk op een specifieke tijd moeten worden uitgevoerd. De eerste gebedstijd is de Fajr, die vroeg in de ochtend plaatsvindt voordat de zon opkomt. De tweede gebedstijd is de Dhuhr, die plaatsvindt rond de middag. De derde gebedstijd is de Asr, die plaatsvindt in de middag. De vierde gebedstijd is de Maghrib, die plaatsvindt na zonsondergang. De vijfde en laatste gebedstijd is de Isha, die plaatsvindt ’s avonds laat.

Er zijn verschillende manieren om de gebedstijden in Amsterdam te achterhalen. Sommige moskeeën bieden bijvoorbeeld een dienst aan waarbij de gebedstijden via een sms-bericht worden verzonden. Er zijn ook verschillende websites en apps waar je de gebedstijden voor Amsterdam kunt vinden.

Het is belangrijk om de gebedstijden te respecteren en de gebeden op de juiste tijd te doen. Door de gebeden op tijd te doen, kun je je verbinden met de islamitische gemeenschap en kun je volgens de rituelen leven.