Hieronder vindt u de recente gebedstijden 2021. De gebedstijden worden automatisch ververst en zijn gefocust op de stad, dag en het actuele jaar. De gebedstijden 2021 ziet u terug op elke pagina in de groene tabel.

Op zoek naar de gebedstijden Zwolle? Op deze pagina staan dagelijks de juiste gebedstijden verkregen via de ISNA methode voor de stad Zwolle. De gebedstijden verversen dagelijks op deze pagina. Bent u opzoek naar de gebedstijden in Zwolle dan ben je hier aan het goede adres. Zwolle heeft drie moskeen om het gebed uit te voeren. Zo is er de Ulu Moskee, de Marokkaanse Islamitische gemeenschap Zwolle en de Ghulza-e-Madina moskee. Daarnaast heeft Zwolle plannen om de Moskee Assoennah te bouwen.

Voor de gebedstijden in Zwolle maken wij gebruik van de ISNA methode.

Gebedstijden Zwolle

In Zwolle, net als in de rest van Nederland, zijn er verschillende gebedstijden voor mensen van verschillende geloofsovertuigingen. Deze gebedstijden zijn gebaseerd op de zonnewijzer en de islamitische kalender.

Voor de islamitische gemeenschap zijn de belangrijkste gebedstijden:

  • Fajr: dit is het ochtendgebed dat vroeg in de ochtend plaatsvindt, voordat de zon opkomt.
  • Dhuhr: dit is het middaggebed dat plaatsvindt wanneer de zon op haar hoogste punt staat.
  • Asr: dit is het middaggebed dat plaatsvindt in de namiddag.
  • Maghrib: dit is het avondgebed dat plaatsvindt wanneer de zon ondergaat.
  • Isha: dit is het laatste gebed van de dag dat plaatsvindt wanneer het donker is.

Er zijn verschillende moskeeën in Zwolle waar mensen hun gebeden kunnen verrichten, zoals de Assalaam Moskee en de Al-Hijra Moskee. Deze moskeeën hebben ook vaak specifieke tijden voor vrouwen om te bidden.

Er zijn ook andere religieuze gemeenschappen in Zwolle, zoals de christelijke gemeenschap en de Joodse gemeenschap. Voor deze gemeenschappen zijn er ook specifieke gebedstijden, zoals de kerkdiensten op zondag voor de christelijke gemeenschap en de synagoge-diensten op de sabbat voor de Joodse gemeenschap.

Het is belangrijk om respect te tonen voor de gebedstijden van andere gemeenschappen en om rekening te houden met deze tijden wanneer je in Zwolle bent. Zo kun je ervoor zorgen dat iedereen in staat is om hun gebeden te verrichten zonder gestoord te worden.