Hieronder vindt u de recente gebedstijden 2021. De gebedstijden worden automatisch ververst en zijn gefocust op de stad, dag en het actuele jaar. De gebedstijden 2021 ziet u terug op elke pagina in de groene tabel.

De gebedstijden van Rotterdam staan op deze pagina. Dagelijks kunt u hier de gebedstijden van Rotterdam makkelijk terugvinden. Rotterdam is een stad met een grote diversiteit aan culturen en geloven. Er zijn vele moskeeën en andere plaatsen van aanbidding in de stad, waar mensen samenkomen om te bidden en hun religieuze rituelen te vervullen. Onderstaand schema ververst automatisch.

Voor de gebedstijden in Rotterdam maken wij gebruik van de ISNA methode.

Gebedstijden in Rotterdam

De gebedstijden kunnen variëren afhankelijk van de plaats van aanbidding en de tijd van het jaar. Sommige moskeeën volgen de zonsopgang en -ondergang, terwijl andere zich houden aan de tijd van de landstijd. Het is daarom belangrijk om te controleren met de specifieke moskee of plaats van aanbidding voor de exacte gebedstijden.

De vijf dagelijkse gebeden, of salat, zijn een belangrijk onderdeel van de islamitische geloofspraktijk. Deze gebeden zijn:

  • Fajr: vroeg in de ochtend, vlak na zonsopgang
  • Dhuhr: rond middagtijd
  • Asr: in de middag
  • Maghrib: direct na zonsondergang
  • Isha: ’s avonds

Er zijn ook extra gebeden die mensen kunnen doen op bepaalde tijden, zoals tijdens de maand Ramadan, wanneer de gebedstijden iets veranderen.

Veel moskeeën in Rotterdam bieden ook andere religieuze diensten aan, zoals huwelijksceremonies, begrafenissen en andere sociale evenementen. Sommige moskeeën hebben ook specifieke tijden voor vrouwen om te bidden, en sommige hebben aparte ruimtes voor vrouwen.

Het is belangrijk om respect te tonen voor andere culturen en geloven, en te respecteren dat sommige plaatsen van aanbidding alleen toegankelijk zijn voor leden van de specifieke gemeenschap. Als je een bezoek wilt brengen aan een moskee of andere plaats van aanbidding in Rotterdam, neem dan contact op met de specifieke locatie om te vragen naar de bezoekersrichtlijnen en om te vragen of er momenten zijn waarop bezoekers niet welkom zijn.

In samenvatting zijn de gebedstijden in Rotterdam afhankelijk van de plaats van aanbidding en kunnen ze variëren gedurende het jaar. Het is belangrijk om contact op te nemen met de specifieke locatie voor meer informatie en om respect te tonen voor andere culturen en geloven.